gasztro
Hűsítő falatok
Kefires uborkaleves burgonyával, tojással, retekkel Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb kígyóuborka (kb. 35 dkg) 2-3 kovászos uborka 4 dl kaukázusi kefir 2 dl kovászosuborka-lé 1 csokor kapor só, bors 2 burgonya (kb. 20 dkg) 2 főtt tojás 2-3 darab zsenge retek A kígyóuborkából a tálaláshoz tegyünk félre egy 4-5 cm-es darabot. A többit kockázzuk fel, […]
Nők Lapja5 perc
Kerti parti
Grillen sült kenyérlángos fokhagymás tejföllel, salsával Hozzávalók 16 kis darabhoz: A tésztához: 35 dkg liszt + a nyújtáshoz 1 teáskanál só 5 g szárított élesztő 1 dl natúr joghurt 2 evőkanál olívaolaj A kenéshez: 1 gerezd fokhagyma fél csokor petrezselyem 2 dl tejföl A feltéthez: 20 dkg koktélparadicsom 15 dkg kígyóuborka 1 fej lila hagyma […]
Nők Lapja4 perc
Isteni paprikás sertésszűzcsíkok rizzsel
Felcsíkozom a húst, serpenyőbe rakom, szórok mellé vagy köretként adok hozzá némi zöldséget, és hamarosan kész is az ebéd – mi nagyon kedveljük az ilyen jellegű ételeket, hiszen nem kell bekapcsolni hozzájuk a sütőt, finomak és egészségesek, nem mellesleg hamar készen vannak. Tobai Róbert receptje a Nők Lapja Konyha 2022/07. lapszámából.
Tobai Róbert1 perc
Izrael ízei
Színes izraeli kuszkuszsaláta Hozzávalók 4 személyre: 3 evőkanál olívaolaj 140 g izraeli kuszkusz 1 gerezd fokhagyma apróra vágva 240 ml csirke- vagy zöldségalaplé 1 teáskanál kóser só 3 evőkanál arany mazsola 1/2 csésze friss petrezselyemzöld finomra vágva 1/3 csésze friss mentalevél finomra vágva 1/2 csésze friss koriander finomra vágva 1/2 csésze gránátalmamag 60 g pirított, […]
Nők Lapja4 perc