gasztro
Egészséges, mégis laktató
Lazac brokkolis sajtmártásban Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé só, bors 40 dkg brokkoli 40 dkg natúr krémsajt 2 dl főzőtejszín 1 gerezd fokhagyma A lazacból 4 szeletet vágunk, megsózzuk, magas falú tepsibe tesszük. A brokkolit rózsáira szedjük, ha szükséges, még kisebb darabokra vágjuk. (Ha mirelit brokkolit használunk, nem kell kisebbre vágni, a frissnél ajánlott […]
Nők Lapja4 perc
Ebéd a tavaszi piac kincseiből – Zöld spárgás rizottó
A hosszú, kitartó hideg után nincs jobb program, mint kimenni a piacra, és ráérősen válogatni a rengeteg friss, színes zöldség és gyümölcs között... Vrábel Kriszta gyorsan és könnyen elkészíthető receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.
Nők Lapja2 perc
Egyet a mama kedvéért!
Gombával, édesburgonyával és lila hagymával sült csirkecomb Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirkefelsőcomb só, bors 1 kávéskanál szárított majoránna 1 kávéskanál fűszerpaprika 60 dkg édesburgonya 50 dkg laskagomba 4 fej lila hagyma olaj A csirkecombot megszórjuk sóval, borssal, majoránnával és fűszerpaprikával, bedörzsöljük. Egy órát állni hagyjuk a hűtőben. Tepsibe tesszük, mellérakjuk a megtisztított, cikkekre vágott […]
Nők Lapja4 perc
Friss színek, üde ízek
Karalábé-retek főzelék Elkészítési idő: 40 perc, 1 adag: 298 kcal Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy csokor retek 3 zsenge karalábé (600 g) 1 nagy csokor petrezselyem 6-8 szál újhagyma 2 ek. olaj 2 zöldségleveskocka 4 ek. rétesliszt 200 g tejföl só, bors Megtisztítjuk és alaposan megmossuk a retket (2 szemet félreteszünk a díszítéshez), a friss-harsogó […]
Lajos Mari5 perc