gasztro
Készüljünk együtt a húsvétra!
Fűszeres fehérborban főtt csülök Hozzávalók: kb. 1,5 kg hagyományosan füstölt csülök 7 dl száraz fehérbor 3 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 fej fokhagyma 3 fej vöröshagyma 2-3 darab babérlevél 4-5 ág friss rozmaring 1-1 evőkanál szárított kakukkfű és majoránna A füstölt húst hideg vízben áztatjuk 12 órán (egy éjszakán) át, majd leöntjük róla az […]
Nők Lapja6 perc
Karamellben főtt gyömbéres-újhagymás sonka
A húsvét vitathatatlan fénypontja a sok finomságot felvonultató, kiadós reggeli vagy ebéd, mikor a család összegyűlik az asztal körül, és végre van idő beszélgetni, közben ráérősen falatozni. Vrábel Kriszta ínycsiklandó receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.
Nők Lapja Konyha1 perc
Csak könnyedén!
Paradicsomos darált hússal töltött padlizsán Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma olaj 60 dkg darált marhahús 40 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv) só, bors 1 teáskanál őrölt római kömény 4 közepes padlizsán 10 dkg olívabogyó 1 csokor újhagyma A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált marhahúst, tovább […]
Nők Lapja4 perc