gasztro
Gondoljunk másképp a krumplira!
Ázsiai krumplileves kókusztejjel Hozzávalók 4 személyre: 1 csokor újhagyma 3 evőkanál olívaolaj só, frissen őrölt bors 1 evőkanál currypor 50 dkg burgonya 1 kaffirlime-levél 3 dl kókusztej 1 lime leve 2 evőkanál szójaszósz A levesbetéthez: 1 cukkini 1 szál sárgarépa 1 fej lila hagyma 1 evőkanál olívaolaj 1 kis csokor koriander/petrezselyem a tálaláshoz A finomra […]
Nők Lapja4 perc
Ázsiai töltött kelkáposzta sütőben sütve
A töltött káposzta olyan, mint a foci és a gasztronómia, mindenki ért hozzá. Persze alapanyagok és elkészítési módok tekintetében ahány ház, annyi szokás, de Krisztina most olyan variációt mutat, amelyet akkor is érdemes kipróbálni, ha régóta megvan a tökéletesen bevált recept. Kísérletezésre fel, jó étvágyat kívánunk hozzá! Hozzávalók 4 személyre: 3 gerezd fokhagyma | 3 […]
Nők Lapja Konyha2 perc
Friss, üde, egészséges
Citromos csirke papírköpenyben Elkészítési idő: 1 és 3/4 óra, 1 adag: 460 kcal Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke (1,2-1,5 kg) só, bors 1 + 1 biocitrom kisujjnyi rúd + 1 csipet őrölt fahéj diónyi vaj/margarin 2 gerezd fokhagyma 1 közepes fej hagyma Snidling/petrezselyem, apróra vágva A mártáshoz: 1/2 dl száraz fehérbor 1 kk. étkezési keményítő […]
Lajos Mari5 perc
Pénztárcabarát finomságok
Paradicsomos-zöldborsós csirkezúza tarhonyával Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg vöröshagyma 10 dkg kacsa- vagy sertészsír 1 kg tisztított csirkezúza (helyettesíthető pulyka- vagy kacsazúzával is, nagyobb darabokra vágva) só, bors, majoránna 40 dkg fagyasztott zöldborsó 40 dkg paradicsom 30 dkg tarhonya kevés olaj A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a zsíron, majd rátesszük a kettévágott csirkezúzát, sóval, […]
Nők Lapja4 perc