gasztro
Édes gyönyörűségek könnyedén
Csokoládés fatörzs Hozzávalók: a tésztához: 4 tojás 120 g kristálycukor 100 g búzaliszt 50 g kukoricakeményítő a töltelékhez: 200 g kristálycukor 25 g vaj 75 ml meleg tej 150 ml habtejszín 50 g porcukor 2 tasak habfixáló 150 g mascarpone a bevonathoz: 1 tábla étcsokoládé 100 ml meleg habtejszín 20 g vaj 1 evőkanál forró […]
Nők Lapja5 perc
Pompás ünnepi főétel a fügés pulykamell egészben sütve
Az ünnepi menü sarkalatos pontja a főétel, hiszen mindannyian szeretnénk, ha elegáns, ínycsiklandóan finom, mégis egyszerűen elkészíthető lenne. Tobai Róbert húsos fogása megfelel ezeknek a kritériumoknak, készítsétek el ti is! Recept a Nők Lapja Konyha 2021/12. számából.
Tobai Róbert1 perc
Vendégváró falatok
Halkrém cikóriacsónakban Elkészítési idő: 35 perc 1 adag: 148 kcal Hozzávalók 8 személyre: 1 biocitrom 1 ek. kapribogyó (sós lében) 2 doboz olajos tonhal (kb. 160 g/doboz) 100 g vajkrém 1 kk. enyhén csípős mustár só, bors 8 olajos szardella/ringli 2 közepes cikória/4 szélesebb szál szárzeller néhány madársaláta-csokor 2 csilipaprika A citromot hosszában félbevágjuk, felét […]
Lajos Mari5 perc
Ha unalmas már az ünnepi halászlé: narancsos birsalma-krémleves grillázsos dióval
Aki úgy dönt, hogy idén a halászlé helyett/mellett egy egyszerűen összedobható, mégis különleges krémlevest kínálna a családnak, annak nem kell tovább keresgélnie, Vrábel Kriszta mennyei krémlevese bombabiztos választás, győződjetek meg róla ti is!
Vrábel Kriszta2 perc
Ellenállhatatlan aprósütemény a mogyoróvajas hóember keksz
A karácsonykor érkező vendégek le lesznek nyűgözve, amikor megkínálod őket az alábbi édes falatkákkal. Ha azt akarod, hogy a családnak is jusson belőle, készíts rögtön dupla adagot! Urbán Gábor receptje a Nők Lapja Konyha Desszert 2021/2. számából.
Urbán Gábor2 perc
Melengető finomságok
Vörösboros-szilvás libaragu Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg vöröshagyma olaj 1 evőkanál sűrített paradicsom 80 dkg filézett libacomb (bőr nélkül) só, bors 1 teáskanál szárított majoránna 4 dl száraz vörösbor 40 dkg magozott szilva 1 teáskanál cukor 1 evőkanál keményítő A finomra vágott vöröshagymát olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, együtt pirítjuk 1-2 percig. A felkockázott […]
Nők Lapja3 perc
Kelt tésztás finomság az ünnepi asztalra: zserbókalács (diós, baracklekváros, csokoládés)
Szinte minden nemzetnek megvan a maga jellegzetes karácsonyi kalácsa: az olaszoknál nincs ünnep panettone nélkül, míg a franciáknál mindig kerül az asztalra a királyok koronáját idéző gyümölcsös koszorúból. Nagy Tünde a magyar fonott kalácsot "zserbós" töltelékkel dobta fel, próbáljátok ki ti is! Recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2021/2. számából.
Nagy Tünde2 perc