gasztro
Kicsik és nagyok kedvence a csirkés, zöldborsós, újburgonyás egytálétel
Itt a zöldborsóból készült finomságok szezonja, amit Tobai Róbert ki is használt, és ez az egyszerű, de nagyszerű fogás kicsik és nagyok körében is óriási népszerűségre számíthat majd. Próbáljátok ki! Recept a Nők Lapja Konyha 2021/6. számából.
Tobai Róbert1 perc
Tüzes nyári fogás a csilis bundában sült pulykamell cheddarral töltve
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet kb. 20 dkg-os pulykamellfilé | só | 40 dkg cheddar sajt | 15 dkg liszt | 3 tojás | 1 evőkanál csilipehely | 25 dkg zsemlemorzsa | olaj a sütéshez A salátához: 15 dkg magozott zöld olívabogyó | 25 dkg koktélparadicsom | 1 csokor bazsalikom | 20 dkg salátakeverék | […]
Bereznay Tamás1 perc
Wokban készült finomság a zöldfűszeres pirított marha savanyított lila hagymával
Pár ezer forintért itthon is beszerezhető a távol-keleti konyha egyik legfontosabb eszköze, a wok, melyben villámgyorsan ízletes fogásokat dobhatunk össze. Ilyen mai receptünk is, melyet a Nők Lapja Konyha archívumából hoztunk nektek.
Nők Lapja Konyha1 perc
Túrós-kivis torta gyereknapra
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortához: 16 dkg darált keksz | 7 dkg vaj/margarin, olvasztva | 2 dl hideg habtejszín | 4 evőkanál porcukor | 25 dkg túró | 25 dkg mascarpone | 1 (kezeletlen) citrom | fél tasak (10 g) zselatinpor A tetejére: 1 tasak (20 g) zselatinpor | 4 dl víz | 1 […]
Nők Lapja Konyha1 perc