gasztronómia
Élni tanít, aki főzni tanít
Samin Nosrat mintha direkt mindent másképp csinálna, mint ahogy azt a gasztronómia világában megszoktuk. Harminchét éves koráig senki nem hallott róla, akkor azonban első szakácskönyvével berobbant a köztudatba, pedig az a teljesen érdektelen Só, zsír, sav, hő címen jelent meg, és nincsen benne egyetlen fénykép sem. Azonnal kikiáltották a 21. század Julia Childjának, mire kiderült, […]
Jónap Rita4 perc
A vegántól a füle-farkáig – Divat lett a konyhaművészet
Végigpörgetve a közösségi média hírfolyamát, ismerőseink saját készítésű ételeinek fotóiba ugyanolyan eséllyel botlunk bele, mint cuki kiskutyákat ábrázoló képekbe. A cégek főzőiskolába szervezik a csapatépítő tréningjeiket, de kuktáskodhatunk hazai vagy külföldi szakácsiskolákban is. Mára a főzés divattá vált, sőt főleg a fiatalok számára igazi státuszszimbólum finom és látványos fogásokat készíteni saját kezűleg. Mörk Leonóra írása.
admin7 perc
Pénztárcabarát recept a hónap végére: Zöldbabos gombapaprikás
A pörkölt minden bizonnyal ott lenne a legnépszerűbb egytálételek listáján, hiszen télen-nyáron nagy kedvenc minden családban. Arra gondoltatok már korábban, hogy nemcsak húst, hanem zöldséget is használhatnátok alapként hozzá?!
Nők Lapja1 perc
Tésztakisokos A-tól Z-ig
A tészta sok-sok erénye közül talán a két legfontosabb, hogy nagyon gyorsan elkészülhetünk vele és gyakorlatilag bármilyen mártással kombinálhatjuk. Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy az egyes szószokhoz milyen tésztafélét választunk: míg a könnyű, fűszernövény és olaj alapú mártáshoz a vékonyabb variációk, addig a húsos-paradicsomos szószhoz az üreges tészták passzolnak.
Nők Lapja3 perc