gasztronómia
Megvan a 2018-as év cukormentes tortája és országtortája is!
Idén hat döntős kreációból választották ki Magyarország tortáját, amelynek győztese végül a „Komáromi kisleány” lett. A versenyt tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, akik az ország tortája mellett, az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal közösen kiválasztották a legfinomabb cukormentes desszertet is!
Nők Lapja2 perc
nőklapja.hu podcast: „Azt gondoltam, hogy az én gyerekem majd nagyon lelkesen fog enni”
A nőklapja.hu új podcast-sorozatában többek között a Nők Lapja magazinok szerkesztői, közreműködői engednek betekintést a lapkészítés kulisszái mögé, elmesélik személyes élményeiket és válaszolnak az olvasók által leggyakrabban feltett kérdésekre is. Az első részben a Nők Lapja Konyha Desszert legújabb, gyerekeknek kedveskedő lapszámával kapcsolatban a magazin felelős szerkesztőjével, Kajári Zsófiával beszélgettünk.
Nők Lapja1 perc
Egy magyar fotós kreatív módon „kelti életre” a reggelijeit
Üdvözlünk titeket Csákvári Péter fotós miniatűr világában, ahol az apró figurák mindennapi, valós méretű tárgyakkal találkoznak! A dolog különlegessége, hogy az alkotó mindegyik fotón egy külön történetet mesél el a felhasznált kellékek segítségével. A következő képválogatásban a reggeli alapanyagait, a tojást, a bacont, egy csésze teát, kávét vagy épp a gyümölcsöket helyezi a megszokottól teljesen eltérő megvilágításba a kreatív úriember.
Nők Lapja1 perc
A csillagok íze
Megvan! Újra öt csillaga van a magyar gasztronómiát reprezentáló éttermeinknek. A tavaly elveszített Michelin-csillag helyébe a budapesti Onyx immár két csillaggal büszkélkedhet a nagy múltú európai vendéglők listáján a Borkonyha, a Costes, a Costes Dowtown egy-egy csillaga mellett. Pár napja mutatták be ugyanis Budapesten mintegy száz „csillagos” séf társaságában a 2018-as európai Michelin-kalauzt, ahol egy […]
Balázs-Piri Krisztina2 perc
Milyen sonka kerül az asztalra? – Riport a sonkamesterek háza tájáról
A magyar ember szeret enni. Nem csoda hát, hogy egyebek mellett a sonkának is évszázados hagyománya van a gasztronómiában. Esszük hétköznap és ünnepek alkalmával, a húsvét pedig elképzelhetetlen nélküle. De kerül-e igazi, jó minőségű sonka az asztalokra? Árvai Magdolna riportja.
Árvai Magdolna8 perc
6 színes szakácskönyv nem csak húsvétra
A klasszikus szakácskönyvek mellett, van jó néhány olyan receptgyűjtemény is, amit bátran felüthettek, ha valamilyen különleges ünnepi alkalomra készültök. A húsvétra gondolva összegyűjtöttünk hat gasztrokönyvet, melyekből izgalmas sós fogások és édességek receptjeit leshetitek el.
Nők Lapja2 perc
5 nosztalgikus recept, amivel nagymamáink nyomdokaiba léphetünk a konyhában
Jól ismert finomságok, melyek a magyar konyha alapdarabjai. Szinte fejből tudjuk a recepteket, a hozzávalók nagy része pedig már ott lapul a spájzunkban. Íme, öt nosztalgikus étel, amelyeknek jó, ha kéznél van a leírása.
Nők Lapja2 perc
Mindig recepteken jár az esze – Mary Berry, az angol háziasszonyok büszkesége
Hetvenhat évesen világraszóló ismertséget, népszerűséget szerezni lehetetlennek tűnik, ám az angol Mary Berrynek sikerült. Azt mondja, élete során számos nehézséggel, tragédiával megküzdött, de ezek tanították meg arra, hogy örülni kell mindannak, amit az élet ad, és a lehető legtöbbet kihozni belőle. Ő pontosan ezt teszi. Jónap Rita írása.
Nők Lapja6 perc
Szeretetkonyha egy csipetnyi örömmel fűszerezve – Interjú a Romani Gastro tagjaival
Minden gesztusukból erőteljes életszeretet árad – olyan, ami napjainkban egyre ritkábban fedezhető fel. Ez azonban elengedhetetlen hozzávalója Budai Zsanett és Tonté Barbara, vagyis a Romani Gastro konyhájának, ami az autentikus roma receptek dokumentálásával és újragondolásával, az ételeken keresztül igyekszik sztereotípiákat oszlatni, nevelni és minél több emberhez eljuttatni a hazai gasztronómia egy méltánytalanul elfeledett szegletét. Filákovity Radojka interjúja.
Nők Lapja8 perc