gasztronómiai utazás
„Kalán lisztel stábold bé!” – Anyáról lányra szálló szakácskönyvek
„A Csíkokat tedd egy leveses tálba, önts reá eczetet, sózd meg, fedd be, hadd ott egy fertály óráig míg meg nem halnak, akkor vedd ki, panérozd meg lisztbe, tojásba, zsemle prézlibe, és rántsd ki bő vajba, ad-hatod akár sültnek, akár aszétlinek jó melegen” ‒ javasolja az egykori vajdahunyadi háziasszony, Szerecsek Anna férjhez készülő lányának, Ninának, […]
Koronczay Lilla7 perc
Fald fel a világot! 7 kulináris úti cél nem csak konyhatündéreknek
Kevés olyan embert ismerünk, aki nem szereti a hasát. Egy másik kultúrához, közösséghez pedig sokkal könnyebb az étkezési szokásaikon keresztül közelebb kerülni. Bár ismeretterjesztő műsorokból, vagy gasztronómiai kiadványokból is sokat megtudhatunk más nemzetek konyhaművészetéről, sokkal jobb a helyszínen belekóstolni az országok ízeibe. Következzen 7 állomás és 7 konyha!
Nők Lapja2 perc