gyümölcsök
A gyümölcs íze-java – Ahol vetélytársa van a pálinkának
Ha minden riport így kezdődne: friss házitojásból rántotta, hozzá paprika, paradicsom, kovászos kenyér. Meg zserbó, ami errefelé szilvalekvárral készül. Még szép! Panyolán vagyunk, ebben az alig ötszáz lelkes, nyugalmas, vendégváró szatmári faluban, amelynek összetartó közössége és nemzetközi hírű pálinkája van. Itt terem a „nemtudomˮ szilva, a híres pálinka legfontosabb alapanyaga. Kint hűvös a tavaszi nap, […]
Hulej Emese7 perc
Zöldségek, gyümölcsök, pékáruk, húsok és tejtermékek – Hogyan, miben és hol tároljuk őket?
Hűtőben, kamrában, konyhai szekrényben, a legalsó vagy éppen a legfelső polcon, becsomagolva, letakarva, fedetlenül. Számos módon raktározhatjuk a különféle élelmiszereket, de vajon melyik a megfelelő hely, hőmérséklet és csomagolás számukra? Kisokosunkból kiderül!
Nők Lapja4 perc
10+1 étel, ami jótékonyan hat a szervezetünkre
Immunrendszerünk és szervezetünk megfelelő működését tudatos táplálkozással is biztosíthatjuk. Az antioxidánsokban és értékes nyomelemekben is gazdag friss zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztásával nincs szükség arra, hogy pirula formájában vigyük be az ásványi- és tápanyagokat! Lássuk, melyek ezek a természetes vitaminforrások!
Nők Lapja3 perc