házi lekvár
Itt a befőzés ideje! – Áfonyás sárgabaracklekvár
A bolti lekvár íze sokszor meg sem közelíti a házi verzióét, ráadásul az igazán jó minőségűek meglehetősen drágák is. Érdemes rászánni az időt, és az éppen termő gyümölcsökből befőtteket készíteni – felbontás után mindegyiket a hűtőben tároljuk! Recept a Nők Lapja Konyha 2021/7. számából.
Nagy Tünde1 perc
A tutibiztos szilvalekvár recept
Készítsünk gyorsan és egyszerűen szilvalekvárt! A recepthez használjunk 4:1 arányú lekvárzselésítőt, mert ehhez kell a legkevesebb cukor! Ha nem szeretjük a nagyobb gyümölcsdarabokat az elkészült lekvárban, akkor még a főzés előtt teljesen turmixoljuk le a szilvaszemeket!
Nők Lapja1 perc