hungarikum
Kincs, ami van – A tokaji aszú nyomában
A tokaji aszú aranykorának a filoxéra vetett véget, majd jöttek sorban a történelmi és gazdasági csapások. De a szőlő nőtt, a borász dolgozott, és megmaradt a föld, a nap, a hegyek és a vizek ereje is. A világon egyedülálló, teljes egészében természetes módon készített, páratlan nemzeti kincsünk, az aszú megérdemli, hogy újra a világ borainak élére emelkedjen. Hogy mi, magyarok odaemeljük. Hulej Emese riportja.
Hulej Emese8 perc
Főzzünk hungarikumokból
A magyar gasztronómiában több mint egy tucat olyan alapanyag van, amit hungarikumnak minősítettek, a tokaji aszútól az akácmézen át a gyulai és csabai kolbászig. Ezekből a hozzávalókból főzött Tobai Róbert az államalapítás ünnepének tiszteletére. Íme, egyik receptje.
admin1 perc