kenyér
5 érv az otthoni kenyérsütés mellett 2 ínycsiklandó recepttel
Amikor általános iskolás voltam, édesanyám egy ideig otthon sütötte nekünk a kenyeret. Imádtam a kukorica-, tönköly-, durum- és teljes kiőrlésű liszt kombinációiból született pékárukat. Idén nyáron aztán én is belevágtam a saját vekni készítésébe. A kenyér világnapján mesélek erről. Légrádi Júlia írása.
Nők Lapja3 perc
Süss kenyeret a Nők Lapja Konyha Desszert új számának segítségével!
Nagymamáink még maguk gyúrták a kenyértésztát, majd megsütve felszolgálták az egész családnak. Ha úgy érzitek átvennétek a stafétát az idősebbektől, vagy csak szeretnétek pontosabban tudni, mi kerül a tányérotokra, jó hírünk van: mindenkit beavatunk a kelt tészták és a kenyérsütés rejtelmeibe.
Nők Lapja2 perc
Kenyérkisokos A-tól Z-ig
Nem kell messzire menni ahhoz, hogy lássuk, a világ kenyerei mennyire különböznek egymástól. Míg mi a frissen sült, ropogós héjú sercli megszállottjai vagyunk, máshol a papírlap vékonyságú pékárut tekintik igazi kuriózumnak. Következzen 21 különböző kenyér a világ minden tájáról.
Nők Lapja1 perc