kenyérkisokos
A nagy kenyérkérdés – Ami finom, az egészséges is?
Gabonák a búzán túl A kenyerek alapvetően gabonafélékből készülnek, nálunk főképp búzából és annak változataiból. Ezek mellett Magyarországon még a rozskenyerek ismertek, de sülhetnek cipók más alapanyagokból is, például kölesből és hajdinából, lehet a pékáru kukoricás is (a hajdina nem tartozik a gabonafélék közé). Készülhetnek kenyerek olyan ősgabonákból is, mint a tönköly, a purpur és […]
Szabó Emese5 perc
Kenyérkisokos A-tól Z-ig
Nem kell messzire menni ahhoz, hogy lássuk, a világ kenyerei mennyire különböznek egymástól. Míg mi a frissen sült, ropogós héjú sercli megszállottjai vagyunk, máshol a papírlap vékonyságú pékárut tekintik igazi kuriózumnak. Következzen 21 különböző kenyér a világ minden tájáról.
Nők Lapja1 perc