nők lapja konyha
Zöldpestós, tejszínes csirkecomb a vasárnapi asztalra
A klasszikus pesto bazsalikomból, fenyőmagból, olívaolajból, fokhagymából és reszelt parmezánból áll, de érdemes kipróbálni a különféle változatokat, amibe más olajos magot teszünk, esetleg a bazsalikomot helyettesítjük zöldségekkel, egyéb zöldfűszerekkel. Recept a Nők Lapja Konyha archívumából.
Nők Lapja Konyha1 perc
Izgalmas vendégváró desszert a duna hullám rolád
Hozzávalók 10-12 szelethez: A tésztához: 4 tojás | 20 dkg cukor | 8 dkg vaj/margarin, olvasztva | fél dl víz | fél csomag sütőpor | 24 dkg liszt A krémhez: 2 dl tej | 5 dkg cukor | 1 csomag vaníliás cukor | fél csomag vaníliás pudingpor | 15 dkg puha vaj/margarin | 20 dkg […]
Urbán Gábor2 perc
Zöldséget zöldséggel – Mozzarellás rántott karalábé tavaszi salátával
Hozzávalók 4 személyre: 2-3 fej karalábé (50-60 dkg) | 4 nagy mozzarellagolyó (4×125 g) | 20 dkg liszt | 3 tojás | 40 dkg zsemlemorzsa | 4 evőkanál szemes mák | só | olaj a sütéshez A salátához: 20 dkg sárgarépa | 1 csokor hónapos retek | 1 fej lila hagyma | 10 dkg rukkola […]
Bereznay Tamás1 perc
Sertéstarja fokhagymás burgonyával és zöldbabbal sütve
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéstarja | só, bors | 1 kávéskanál szárított majoránna | 60 dkg burgonya | 30 dkg zöldbab (ceruzabab, mirelit) | 3 fej fokhagyma | olaj 1. A tarjából szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk majoránnával. Magas falú tepsibe tesszük. 2. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a […]
Tobai Róbert1 perc
Isteni és látványos desszert a marcipános keksztojás
Hozzávalók 40 darabhoz: 10 dkg cukor | 20 dkg vaj/margarin | 30 dkg liszt + a nyújtáshoz 1 rúd vanília kikapart magjai | 1 tojás | 15 dkg lekvár | többféle színes marcipán (összesen 15-20 dkg) 1. A cukrot a vajjal/margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a vaníliamagokat és a tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a […]
Nők Lapja Konyha1 perc
Húsvéti sonka fűszeres morzsakéregben, az ünnepi reggeli
Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg füstölt comb | 1 evőkanál mustár | 10 dkg zsemlemorzsa | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 1 csokor petrezselyem | 3 evőkanál olívaolaj 1. A sonkát tegyük lábosba, tiszta vízben főzzük puhára, hagyjuk kihűlni a főzővízben. Vegyük ki a léből, csepegtessük le. Kenjük meg vékonyan a mustárral. 2. A […]
Nők Lapja Konyha1 perc
Tavaszias főétel az ünnepi asztalra – Kacsamell mézes mandarinnal és zöldborsópürével
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg zöldborsó | só | 1 teáskanál cukor | 10 dkg burgonya | 80 dkg pecsenyekacsamell | olaj | 80 dkg mandarin | 3 evőkanál méz | 5 dkg vaj | 1 csokor petrezselyem 1. A zöldborsót sós, cukros vízben megfőzzük a megpucolt, apróra vágott burgonyával. Leöntjük róla a vizet, és […]
Tobai Róbert1 perc