nők lapja konyha
Sonkás túrókrémmel töltött cannelloni – Túrós tészta extrákkal
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg cannelloni tészta | 20 dkg füstölt, főtt sonka | 2 dl tejföl | 40 dkg tehéntúró | 10 dkg vaj + a formához 3 evőkanál liszt | 2,5 dl tej só, bors 1. Tegyük késes aprítóba a sonkát, a tejfölt, a túrót, pépesítsük. Töltsük meg a masszával a (nyers) cannellonikat. […]
Nők Lapja Konyha1 perc
Egyszerű, de nagyszerű virslis falatok a húsvéti asztalra
Hozzávalók 24 darabhoz: 25 dkg liszt + a nyújtáshoz 1,5 dl tej | 1,5 dkg friss élesztő | fél evőkanál cukor | fél evőkanál só | 1 evőkanál kacsazsír (helyettesíthető vajjal/margarinnal) | 24 darab koktélvirsli vagy 12 szál frankfurti virsli | 1 tojás a kenéshez 1. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a tejet, a morzsolt […]
Nők Lapja Konyha1 perc
Brokkolikrémleves camembert-es krutonnal
Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb fej vöröshagyma | 5 evőkanál olaj | 2 gerezd fokhagyma | 2 fej brokkoli (kb. 1 kg) | 3 dl natúr joghurt | só, frissen őrölt bors | 12,5 dkg camembert | 1 hosszú bagett 1. A brokkolit rózsáira szedjük, a tönköt eltávolítjuk, majd apróra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra […]
Nők Lapja Konyha1 perc
Mutatós húsvéti finomság a málnakrémes csokoládétorta marcipántojásokkal
Hozzávalók 16 szelethez: A piskótához: 4 dkg vaj/margarin | 4 dkg étcsokoládé | 6 tojás | 12 dkg cukor | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 1 csomag sütőpor | 8 dkg liszt A málnakrémhez: 30 dkg málna (fagyasztott) | 10 dkg cukor | 2 dl víz | 1 csomag vaníliás pudingpor | 25 dkg […]
Urbán Gábor2 perc
Citromos-fokhagymás sertéskaraj vajas kelbimbóval
Hozzávalók 4 személyre: 1 kávéskanál kurkuma | fél teáskanál őrölt bors | 1 teáskanál só | 1 csokor petrezselyem | 80 dkg filézett sertéskaraj | olaj | 3 gerezd fokhagyma | 2 (kezeletlen) citrom, felkarikázva A körethez: 50 dkg kelbimbó | 10 dkg vaj | 2 fej édes hagyma (helyettesíthető vöröshagymával) | 1 csokor petrezselyem […]
Tobai Róbert1 perc
Vegetáriánus pizza mozzarella sajttal a húsmentes napokra
A nap egyik legégetőbb kérdése, hogy mi legyen a vacsora? Akkor ne keresgélj tovább! Akár húsos, akár húsmentes, a ropogós házi pizzával szinte lehetetlen mellélőni. Terei-Vigh Krisztina mennyei vegetáriánus receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.
Nők Lapja Konyha2 perc
Az olívabogyós, paradicsomos bulgurral töltött csirkével ünnepet varázsolhatunk a hétköznapokból
Látványos és finom – megéri néha egészben sütni a csirkét, hiszen ínycsiklandó töltelékekkel mennyei fogásokat varázsolhatunk az asztalra. Tobai Róbert receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.
Nők Lapja Konyha1 perc