nők lapja konyha
Nem múlhat el nyár nélküle! Tarhonyás lecsó kolbászchipsszel
Vannak olyan emblematikus fogások, melyek mindannyiunk számára egyet jelentenek a nyárral. Ilyen például a lecsó, amit szerintünk a szezon utolsó heteiben is érdemes elkészíteni. Hernyák Tomi receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.
Nők Lapja Konyha1 perc
A nagy nyári kedvenc: fűszervajas fogas sült céklás salátával
Akár az édesvízi, akár a tengeri halakat, herkentyűket szeretitek, érdemes fellapoznotok legújabb lapszámunkat, hiszen Tobai Róbert remek, egyszerűen elkészíthető recepteket ajánl. Ebédre és vacsorára egyaránt ideális választás, például a következő fogás. Hozzávalók 4 személyre: 1 kg cékla, só, 5 szál friss kakukkfű, 10 dkg vaj, 5 levél bazsalikom, 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja, 1 kávéskanál […]
Nők Lapja Konyha2 perc
Citromos joghurttorta, a frissítő sütés nélküli desszert
A nyár örök problémája, hogy vágyunk ugyan az édességre, de arra nagyon nem, hogy 30 fokban tovább fűtsük a lakást a sütővel. Urbán Gábor cukrász alábbi finomsága sütés nélkül készül, csak a hűtőt kell használni ahhoz, hogy az asztalra varázsoljuk. Próbáljátok ki ti is a receptet! Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához: Az alaphoz: 12,5 […]
Nők Lapja Konyha2 perc
Főzzünk nyári zöldségekből! Túrós „cukkiniravioli” paradicsomban sütve
Az augusztusi kertnél/piacnál kevés jobb dolog van egy zöldségkedvelő ember számára, hiszen halomban áll a zamatos paradicsom, a zöldbab, érik a cukkini, a padlizsán és a paprika. Vrábel Kriszta ezekből az idényzöldségből főzött, aktuális lapszámunkban pedig mindegyikre ajánl húsos/halas, illetve vega verziót. Mi most az utóbbi kategóriából mutatunk receptet: Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg tehéntúró, […]
Nők Lapja Konyha2 perc
A nyár színe-java az augusztusi Nők Lapja Konyhában
A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából: Apró örömök Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal, hogy az év elején azt gondoltam, olyan jó kis szám ez a 2020, biztosan szuper évünk lesz, rengeteg remek lehetőséggel, izgalmas programokkal. Finoman úgy fogalmaznék, eddig nem jött be… Történt viszont számtalan olyan dolog, amire nem számítottam (és azt […]
Nők Lapja Konyha3 perc
Hideg sült paradicsom-paprika krémleves, a hűsítő nyári kedvenc
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg érett paradicsom (4-5 darab), 50 dkg kápia paprika (3-4 darab), 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál olívaolaj, só, bors 1. A paradicsomot és a paprikát megmossuk. A hagymát meghámozzuk, négy részre vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, de egészben hagyjuk. A paradicsomot is egészben hagyjuk, aki akarja, félbevághatja. 2. A zöldségeket sütőpapírral bélelt […]
Nők Lapja Konyha1 perc