nők lapja konyha
A nyár slágerreceptje: Csevapcsicsa ajvárral
A múlt heti cikkünkben elárultuk, hogyan készül a tökéletes ajvár, de a paprikamártás úgy az igazi, ha elkészítjük hozzá a balkáni ételek netovábbját, a fűszeres csevapcsicsát. A kettő együtt maga a mennyország, nem véletlen, hogy a nyári hónapokban rengeteg étterem és büfé kínálatában megtaláljuk!
Nők Lapja1 perc
Mutatós sütemény leveles tésztából: Meggylekváros almarózsa
Nemrégiben valósággal felrobbantotta az internetet a leveles tésztából készült látványos és ínycsiklandó almarózsa sütemény. Ebben a változatban a titok a könnyű meggylekvárban rejlik, amit a csíkokra vágott tésztára kenünk nagyon vékonyan. 25 perc alatt süssük pirosra, és szórjuk meg porcukorral!
Nők Lapja1 perc
Ami nem maradhat ki a nyárból: az ajvár
A zakuszkához nagyon hasonló zöldségbefőtt különféle változatai Marokkótól a török hegyekig megtalálhatók, de az első ajvár recept a régi Szerbiából származik. Az élénk piros színű mártást leginkább húsok mellé kínálják, de akár salátát is ízesítenek vele. Tárazzatok be belőle ti is a kamrába, készítsétek el ezt a nagyon egyszerű receptet!
Nők Lapja1 perc
Házi csirkemellsonka zakuszkával, a jolly joker recept
Ha a zöldségek tartósítása kerül szóba, sokan leragadnak a megszokott ecetes uborkánál és csalamádénál. Pedig a friss és pikáns padlizsános zakuszka például nagyszerűen harmonizál egy kis házi csirkemellsonkával! A legjobb az egészben, hogy az elrakott zöldségbefőttet az év bármely szakában elővehetjük, hogy nyári ízeket csempésszünk az asztalra!
Nők Lapja2 perc
A tutibiztos szilvalekvár recept
Készítsünk gyorsan és egyszerűen szilvalekvárt! A recepthez használjunk 4:1 arányú lekvárzselésítőt, mert ehhez kell a legkevesebb cukor! Ha nem szeretjük a nagyobb gyümölcsdarabokat az elkészült lekvárban, akkor még a főzés előtt teljesen turmixoljuk le a szilvaszemeket!
Nők Lapja1 perc
Főszerepben a befőttek! 76 üvegbe zárt nyári finomság a Nők Lapja Konyha legújabb számában
A Nők Lapja Konyha legújabb lapszámának segítségével bárki bebizonyíthatja otthon, hogy befőttet főzni nem csak a nagyi tud! Hasznos tippeket, tanácsokat adunk a gyümölcsök, zöldségek konzerválásához, mutatunk különféle hozzávalókkal felturbózható „alaplekvárokat”, illetve kevésbé megszokott alapanyagokból készített dzsemeket is, hogy még több kincset raktározhassunk el az éléskamránkba. Befőzésre fel!
Nők Lapja2 perc