nők lapja konyha
76 pompás tavaszi recepttel lepünk meg az áprilisi Nők Lapja Konyhában
Végre kitavaszodott! A kertészkedés és a nagy kirándulások mellett azért szakítsatok némi időt a főzőcskézésre is - ebben mi is a segítségetekre leszünk! A Nők Lapja Konyha legújabb számában fűszeres halas fogásokkal, isteni hagymalevesekkel és csirkéből készült izgalmas főételekkel is találkozhattok, no és persze rengeteg „zöld” tavaszi finomsággal. Próbáljátok ki mindet!
Nők Lapja2 perc
Fenséges húsétel az ünnepre: Tojással és sárgarépával rakott csirkemell
Görögországban bárányból készült levest, az olaszoknál izgalmas fűszerezésű frittatát készítenek húsvétra. Itthon a tradicionális húsvéti ételek között a sonka és a tojásból készült fogások szerepelnek. Cikkünkben egy különleges, könnyen előállítható tojásos főételt ajánlunk!
Nők Lapja1 perc
A vendégvárás jolly jokere: Banános-diós (mini) kuglóf
A nagy klasszikus nemcsak látványos sütemény, de könnyű elkészíteni is. Eredete az ókori konyháig nyúlik vissza, az első igazi kuglófrecept a 17. századból maradt az utókorra. Cikkünkben egy kevert tésztás verziót mutatunk, ami bizonyára az őseinket is lenyűgözné!
Nők Lapja1 perc
Így készül a legnépszerűbb retró süti: a majomkenyér vaníliasodóval
A majomkenyér sütemény eredetéről nem sokat tudunk, egyes források szerint először az 1950-es években egy amerikai női magazinban közölték a receptjét. Az élesztős tésztát általában kuglóf formájában sütik meg és forrón kell elfogyasztani, tépegetve. Aki szereti, tehet bele 5-8 dkg mazsolát is, a rétegek közé szórva.
Nők Lapja2 perc
93 tavaszi recept és húsvéti finomságok a márciusi Nők Lapja Konyhában
Csak úgy hemzseg a frissességtől magazinunk márciusi száma, hiszen minden egyes oldalt a zsenge finomságoknak és a könnyű falatoknak szenteltük. Fejedelmi húsvéti reggelik, isteni töltött húsok, varázslatos medvehagymás receptek vagy a leghabosabb torták? Laktató és izgalmas receptekből nem lesz hiány a lapban. Jó sütögetést kívánunk!
Nők Lapja2 perc
Egyszerű, de nagyszerű fogás kezdő konyhatündéreknek: Kolbászos krumplileves
A krumplileves az egyik leghétköznapibb fogásunk, mégsem kell, hogy unalmas legyen. Pirítsunk hozzá vékony kolbászkarikákat, ízesítsük jó sok majorannával és ne felejtsünk el lepirítani egy pici kolozsvári szalonnát sem hozzá! Gyors és fejedelmi fogás, amit bármikor elkészíthetünk!
Nők Lapja1 perc