novemberi nők lapja konyha
Buddha-tál sütőtökkel, kelbimbóval, gombával, tükörtojással és csilis joghurttal
Az utóbbi időkben kifejezetten népszerűvé vált a Buddha-tál, ami valójában egy mély, kerek tálban tálalt "ételcsoportot" jelent. Tartalma többnyire valamilyen gabona, zöldségek, hús vagy hal és öntet, melyeket az elkészítés után a megfelelő arányban raknak össze a tányérban. Végtelen variáció létezik, mi most egy sütőtökös, gombás, kelbimbós receptet mutatunk meg.
Nők Lapja1 perc
Mandulás császármorzsa fűszeres szilvával, az édes élvezet
A klasszikus császármorzsát zabliszttel és mandulával, a hozzá való szószt pedig izgalmas fűszerekkel és szilvával turbóztuk fel. Szerintünk tökéletes ízvilág született, reméljük, ti is szeretni fogjátok ezt az ínycsiklandó desszertet!
Nők Lapja1 perc
Tökéletes választás hétköznapokra: sárgarépafőzelék rántott húsgolyókkal
Ha nem győzitek a rohanó hétköznapokat, és szeretnétek előre elkészíteni az ebéd és vacsora egy részét, akkor ezt a receptet, melynek egy gyors répafőzelék és lefagyasztható húsgombóc az alapja, jegyezzétek meg! Ez utóbbiból akár nagyobb mennyiséget is legyárthattok, az olvasztás után pedig már csak annyi a dolgotok, hogy kisüssétek.
Nők Lapja1 perc
Vörösboros-szilvás libaragu, a Márton-napi lakomák fénypontja
Nem érdemes kihagyni a Márton-napi lakomát, amit a novemberi Nők Lapja Konyhában található libás recepteknek köszönhetően akár a saját konyhátokban is megszervezhettek. Nem is szaporítjuk a szót, következzék egy isteni ragu receptje.
Nők Lapja1 perc
Sütőben sült rántott zöldségek kecskesajtos mártogatóssal
Könnyű fogást ajánlunk, amit a zöldségeknek és a durumlisztes panírnak köszönhetően akár a diétázók is bátran fogyaszthatnak. Mi kecskesajtos mártogatóval készítettük el, de a rántott falatok szinte bármilyen szósszal tálalhatók. Próbáljátok ki!
Nők Lapja1 perc
Lélekmelegítő receptek a Nők Lapja Konyha novemberi számában
Fagyasztható alapételek, ázsiai levesek, sütőtökös tészták, Márton-napi libák, fűszeres húsok, laktató szalonnás fogások, óriás szendvicsek és különleges édességek receptjei is helyet kaptak novemberi számunkban. Süssetek, főzzetek velünk ezúttal is!
Nők Lapja2 perc
A legfinomabb édesburgonyás étel: Zsírban sült kacsacomb édesburgonyarösztivel
Miután megsütöttétek a rozmaringgal, sóval és borssal befűszerezett kacsacombokat, húzzátok ki belőlük a csontokat, majd egy forró serpenyőben pirítsátok össze felaprított póréhagymával. A hús zsírjában süssétek ki az édesburgonyás tócsnikat. Garantáljuk, hogy ennél finomabbat még nem kóstolt a család!
Nők Lapja1 perc