recept
Fűszerezzünk bátran!
Sültpaprika-krémleves langyos fetával Hozzávalók: 12 kápia paprika 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma olívaolaj 5-6 szál kakukkfű só, bors 1 dl almaecet 1-2 evőkanál cukor (elhagyható) 25 dkg feta sajt A kicsumázott paprikát, a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát feldaraboljuk, majd kevergetve olívaolajon szép barnára pirítjuk (10-15 perc). Hozzáadjuk a morzsolt kakukkfüvet, sóval, borssal, az ecettel […]
Nők Lapja5 perc
Nyárbúcsúztató finomságok
Csirkeszuvlaki mentás, paradicsomos görögdinnye-salátával Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkecombfilé olaj só, bors, oregánó A salátához: 1 kg görögdinnye 10 dkg sárga koktélparadicsom 1 csokor menta 10 dkg salátakeverék 1 dl olívaolaj A felkockázott csirkecombot ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, összeforgatjuk olajjal, majd nyársra húzzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 220 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük 20-25 […]
Nők Lapja4 perc
Amerikából jöttünk…
Babos babsaláta Elkészítési idő: 30 perc + 1 óra hűlési idő, 1 adag: 158 kcal Hozzávalók 4 személyre: 500 g fejteni való bab 250 g zöld hüvelyű bab (ceruzabab) 2 kis fej hagyma 2+2 gerezd fokhagyma 3-4 szál (lila) újhagyma só, 10-12 szem bors fél citrom leve 1 kis babérlevél 1 nagyobb ág borsikafű 400 […]
Lajos Mari6 perc
Kényeztető péksütemények
Bagett Hozzávalók: 40 dkg BL 80 kenyérliszt 1 púpos tk. só 2 ek. burgonyapehely 2 ek. olaj 0,5 dl tej 2 dl víz 2 dkg friss élesztő A lisztet tálba szitáljuk, összevegyítjük a sóval és a burgonyapehellyel. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat, a tejet és a vizet, majd a tetejére morzsoljuk az élesztőt. […]
Nők Lapja6 perc