recept
Piros, piros, piros!
Hideg eperleves fagylalttal Elkészítési idő: 20 perc, 1 adag: 351 kcal Hozzávalók 4 személyre: 400 g eper 2 ek. porcukor 2 ek. citromlé 1 + 2 dl tejszín 1 tasak vaníliás cukor (10 g) 4-8 gombóc vanília- vagy madártejfagylalt néhány citromfűlevél Az epret bő hideg vízbe merítjük, kíméletes rázogatással megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük. 4 szép […]
Lajos Mari5 perc
Könnyű nyári fogások
Csirkés, zöldborsós, újburgonyás egytálétel Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg újburgonya 20 dkg zöldborsó só, bors 1 teáskanál cukor 80 dkg csirkecombfilé olaj 4 fej lila hagyma (kb. 20 dkg) 1 gerezd fokhagyma 2 szál újhagyma 1 evőkanál majoránna Az alaposan megsikált héjas burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zöldborsót sós, cukros vízben leforrázzuk, leszűrjük. […]
Nők Lapja4 perc
Együnk több zöldséget!
Gombás-csirkés zöldborsóleves Hozzávalók 4 személyre: 2 evőkanál olívaolaj 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 40 dkg csirkemellfilé (vagy csirkecombfilé) só, bors 20 dkg csiperkegomba 30 dkg zöldborsó 2 dl főzőtejszín 1 (kezeletlen) citrom 1 teáskanál szárított tárkony 1 teáskanál szarvasgombaolaj (elhagyható, vagy helyettesíthető olívaolajjal) 2 szál újhagyma Az olívaolajat lábosban felhevítjük, megpirítjuk rajta a […]
Nők Lapja4 perc
Szokatlan párosok, remek kombinációk
Karalábé-krémleves pirított baconnel és kelkáposztával Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy fej vöröshagyma 2 evőkanál olívaolaj 10 dkg zellergumó 1 szál fehérrépa (kb. 10 dkg) 50 dkg karalábé 2 dl kókusztej só, bors 1 evőkanál kukoricakeményítő 10 dkg szeletelt bacon 10 dkg kelkáposzta csipet csilipor a tálaláshoz A finomra vágott vöröshagymát pirítani kezdjük az olívaolajon. A […]
Nők Lapja5 perc