recept
Hűsítő finomság a nyár utolsó napjaira: meggyes étcsokoládéfagylalt
Fagylaltot otthon is készíthetünk, ráadásul nem is kell hozzá hosszú órákat a konyhában tölteni. Ami pedig biztos: kicsik és nagyok is odalesznek a finomságért! Vrábel Kriszta receptje a Nők Lapja Konyha Desszert archívumából.
Nők Lapja Konyha1 perc
Nem múlhat el nyár nélküle! Tarhonyás lecsó kolbászchipsszel
Vannak olyan emblematikus fogások, melyek mindannyiunk számára egyet jelentenek a nyárral. Ilyen például a lecsó, amit szerintünk a szezon utolsó heteiben is érdemes elkészíteni. Hernyák Tomi receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.
Nők Lapja Konyha1 perc
Gyümölcsös palacsintatorta citromos mascarponekrémmel
Hozzávalók egy 20-22 darabból álló tortához: A palacsintatésztához: 4 tojás, csipet só, 30 dkg liszt, 4,5 dl tej, 4,5 dl szódavíz, 3 evőkanál napraforgóolaj A töltelékhez: 50 dkg mascarpone, 3 evőkanál porcukor, fél (kezeletlen) citrom reszelt héja és leve, 10-15 dkg eper, málna, áfonya ízlés szerint 1. A palacsintatésztához kissé felhabosítunk 3 egész tojást és […]
Nők Lapja Konyha1 perc
A nagy nyári kedvenc: fűszervajas fogas sült céklás salátával
Akár az édesvízi, akár a tengeri halakat, herkentyűket szeretitek, érdemes fellapoznotok legújabb lapszámunkat, hiszen Tobai Róbert remek, egyszerűen elkészíthető recepteket ajánl. Ebédre és vacsorára egyaránt ideális választás, például a következő fogás. Hozzávalók 4 személyre: 1 kg cékla, só, 5 szál friss kakukkfű, 10 dkg vaj, 5 levél bazsalikom, 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja, 1 kávéskanál […]
Nők Lapja Konyha2 perc
Citromos joghurttorta, a frissítő sütés nélküli desszert
A nyár örök problémája, hogy vágyunk ugyan az édességre, de arra nagyon nem, hogy 30 fokban tovább fűtsük a lakást a sütővel. Urbán Gábor cukrász alábbi finomsága sütés nélkül készül, csak a hűtőt kell használni ahhoz, hogy az asztalra varázsoljuk. Próbáljátok ki ti is a receptet! Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához: Az alaphoz: 12,5 […]
Nők Lapja Konyha2 perc
Főzzünk nyári zöldségekből! Túrós „cukkiniravioli” paradicsomban sütve
Az augusztusi kertnél/piacnál kevés jobb dolog van egy zöldségkedvelő ember számára, hiszen halomban áll a zamatos paradicsom, a zöldbab, érik a cukkini, a padlizsán és a paprika. Vrábel Kriszta ezekből az idényzöldségből főzött, aktuális lapszámunkban pedig mindegyikre ajánl húsos/halas, illetve vega verziót. Mi most az utóbbi kategóriából mutatunk receptet: Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg tehéntúró, […]
Nők Lapja Konyha2 perc