recept
Zsenge tavaszi finomság: Spenótos borsófőzelék fűszeres húsgolyóval
Nincs jobb hétköznapi ebéd egy kiadós, finom főzeléknél! Főzés közben figyeljünk arra, hogy a zöldségeket csak kevés vízben pároljuk, így azok íze és vitamintartalma is jobban megmarad. Készítsünk hozzá pikáns húsgolyókat!
Nők Lapja1 perc
Félórás finomság a családnak: Parmezános rántott cukkini csilis tejföllel
Készítettetek már valaha házi zsemlemorzsát? Pofonegyszerű feladat, csak némi szikkadt kenyér vagy zsemle, illetve egy kis idő kell hozzá. Érdemes rászánni, mert viszonylag sokáig eláll, és finomabb, ropogósabb bundát biztosít, mint átlagos bolti társai.
Nők Lapja1 perc
A vendégvárás jolly jokere: Banános-diós (mini) kuglóf
A nagy klasszikus nemcsak látványos sütemény, de könnyű elkészíteni is. Eredete az ókori konyháig nyúlik vissza, az első igazi kuglófrecept a 17. századból maradt az utókorra. Cikkünkben egy kevert tésztás verziót mutatunk, ami bizonyára az őseinket is lenyűgözné!
Nők Lapja1 perc
Így készül a legnépszerűbb retró süti: a majomkenyér vaníliasodóval
A majomkenyér sütemény eredetéről nem sokat tudunk, egyes források szerint először az 1950-es években egy amerikai női magazinban közölték a receptjét. Az élesztős tésztát általában kuglóf formájában sütik meg és forrón kell elfogyasztani, tépegetve. Aki szereti, tehet bele 5-8 dkg mazsolát is, a rétegek közé szórva.
Nők Lapja2 perc