táplálkozás
Egészséges böjt – a túlzások veszélyesek
A böjtölésnek évezredes múltja van, már az ókori Egyiptomban és Rómában is gyakorolták. Az ilyenkor követett étrend alapja nem sokat változott az idők során, a lényeg mindig a hús, a belsőségek és a tejtermékek kerülése volt. A böjtölők nem fogyasztottak alkoholt sem, ugyanakkor zöldséget és gyümölcsöt bőségesen ettek. Ilyen alapokon nyugszik a húsvéti nagyböjt és az […]
Szabó Emese4 perc
A táplálkozás jövője – Mit fogunk enni 2030-ban?
Az, hogy hogyan táplálkozunk, rengeteg mindentől függ, például a kultúránktól, az iskolázottságunktól, az anyagi helyzetünktől, attól, hogy kertes házban élünk-e, vagy panelben, az igényeinktől, az ízlésünktől, a betegségeinktől, a korunktól, az élelmiszeráraktól, és így a közelünkben zajló háborútól is. Táplálkozásunk pedig maga is hat és visszahat sok mindenre, például az egészségi állapotunkra és az ökoszisztémára, […]
Dudics Emese9 perc