tészta
Főszerepben a tészta a Nők Lapja Konyha augusztusi számában
Mi az? Gyorsan elkészíthető, ezerféleképpen variálható, minden szekrényben lapul belőle legalább egy csomaggal, ráadásul édesen és sósan is fogyasztható? Hát persze, hogy a tészta! Augusztusi számunkban ezt az egyszerű, mégis izgalmasan elkészíthető alapanyagot helyeztük a középpontba. Tartsatok velünk a spagetti, a penne, a szélesmetélt, a farfalle, a fusilli, a gnocchi és a házi verziók világába!
Nők Lapja2 perc
Zöldséges túrós csusza, a vegetáriánus tésztaétel
Szeretitek a túrós csuszát, de a pirított szalonnát legszívesebben kihagynátok a fogásból? Jó hírünk van: receptünkben zöldségekkel helyettesítettük a húsfeltétet, aminek eredménye nem csak egy különleges vega menü, de egy újraértelmezett tésztaétel is. Kipróbáljátok?
Nők Lapja1 perc
Tésztakisokos A-tól Z-ig
A tészta sok-sok erénye közül talán a két legfontosabb, hogy nagyon gyorsan elkészülhetünk vele és gyakorlatilag bármilyen mártással kombinálhatjuk. Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy az egyes szószokhoz milyen tésztafélét választunk: míg a könnyű, fűszernövény és olaj alapú mártáshoz a vékonyabb variációk, addig a húsos-paradicsomos szószhoz az üreges tészták passzolnak.
Nők Lapja3 perc