Tejszínhabos kávé
Az autók elsuhannak a hatalmas ablaktáblák előtt. Ezüstszürke japán kocsik, BMW-k, Audik, Mercedesek, fehér nagyterűek repülnek elegánsan tovább a Klotild-paloták között. Magam elé teszem a tejszínhabos kávét, és úgy nézem a várost innen, mintha színházban lennék. A hetes busz megáll az ablak előtt, az emberek hirtelen kicserélődnek, a sarkon egy gesztenyesütő áll, a meleg szinte […]
Rist Lilla4 perc
Mocskos a fantáziánk?
Évszázadokon át úgy élt a köztudatban, hogy a gyengébb nem erotikus fantáziája nem létezik. Tisztességes nő legalábbis nem gondolt ilyesmire. Ma azonban már senki nem kérdőjelezi meg az ábrándozáshoz való jogunkat az ágyban. Egy nemrégiben hazánkban készült felmérés is ezt igazolja.
admin3 perc
„Végre felismertem: játék az élet” – Interjú Görög Zitával
Görög Zita, a Jó Nő. Ez van, elsőre mindenkinek ez jut eszébe róla. Akkor is, ha fi lmben szerepel, ha műsort vezet, vagy palacsintát kavar a gyerekeknek. És akkor is, ha nemrég még utálkozva, összetörten nézett a tükörbe… Nekem viszont mindig az ugrik be róla, ahogy 17 évesen, Tajvanon, két modellmunkánk között betoppan a hotelszobába, majd a leghatározottabban kijelenti: „Én akkor is színésznő leszek!” Dobray Sarolta interjúja.
admin8 perc
A fegyelmezettség ára
Amikor valakire azt mondjuk, hogy fegyelmezett, az pozitív jelző? Ha ez a kifejezés a lelkiismeretesség, pontosság, megbízhatóság kapcsán merül fel, akkor szeretnénk magunkat annak gondolni. Ugyanakkor, ha a feltétlen szabálykövetéssel, megingathatatlansággal kapcsoljuk össze, akkor az így jellemzett emberről azt gondoljuk, hogy rugalmatlan, és nincs benne kreativitás. De akkor hol itt az igazság?
admin3 perc
„Ciao ragazzi, szeressetek élni!” – Interjú Gianni Annonival
Ha Milánóban, Párizsban vagy a brazíliai Rióban beszélgetnénk, Gianni olyan lenne, mint Budapesten. Ízig-vérig olasz, tele érzelemmel, humorral, huncutsággal, energiával. Szereti a fővárosunkat és a magyarokat, s minden gesztusával, szavával meg a mennyeien finom ételeivel azt üzeni melankóliára hajlamos honfi társainknak: ne búsongjatok, élvezzétek a pillanatot!
admin3 perc
Mit eszünk 20 év múlva?
Vajon az elkövetkező évtizedekben tovább folytatódik a mesterséges élelmiszerek, a tartósítószerek és a műízek, műillatok diadalmenete, vagy visszatérünk a természetes élelemtermelő módszerekhez? Az emberiség mindenesetre már ma is látványosan két részre szakad: azokra, akik megengedhetik maguknak, hogy aranyáron valódi ételt vegyenek magukhoz és a nagy tömegekre, akik jobb híján eszik a szemetet.
admin3 perc