HOZZÁVALÓK 12-15 GOMBÓCHOZ: 5 dkg kristálycukor, 4 tojássárgája, 3 dl tej, 4 dl habtejszín, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg fehér csokoládé
A cukrot keverjük habosra a tojássárgájával. Egy lábosban keverjük össze a tejet és a tejszínt, adjuk hozzá a cukros tojássárgáját, majd lassan, a forráspontot nem elérve, melegítsük kevergetve a krémet, hogy enyhén besűrűsödjön. A még meleg krémet osszuk 2 részre kétharmad-egyharmad arányban, majd keverjük el bennük a kockázott csokoládékat (a nagyobb részbe keverjük az étcsokoládét, a kevesebbe a fehéret). Külön-külön hűtsük le a krémeket fagylaltgépben, majd rétegezzük egy tálba, így tegyük a mélyhűtőbe. Tálaláskor tarka gombócokat kapunk.
RECEPT: NAGY TÜNDE,VRÁBEL KRISZTA, HERNYÁK TOMI
FOTÓ: NAGY TÜNDE, VRÁBEL KRISZTA, GYUGYI PÉTER