HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
25 dkg túró (10 g), 1 dl tejföl (4 g), 3 tojás, 2,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (17 g), só, frissen őrölt bors, 1 csokor snidling, 3-4 evőkanál olívaolaj
1. A túrót villával törjük át, keverjük el a tejföllel. A tojásokat enyhén verjük fel, keverjük csomómentesre a liszttel. Keverjük össze a tejfölös túrót a tojással, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az aprított snidlinget.
2. Hevítsünk fel egy serpenyőt, öntsük bele az olajat, majd mikor átmelegedett, a tojásos masszát. Takarék lángon, lefedve süssük szilárdra az omlettet.
3. Óvatosan fordítsuk meg egy tányér segítségével, majd langyosan tálaljuk. Zöld salátát fogyaszthatunk mellé.
Egy adag szénhidráttartalma: 15,5 g.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
KALÓRIA 496 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta