HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
60 dkg sütőtök (pucolt mennyiség), 2 dl natúr joghurt, olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1-2 evőkanál chilikrém, 1 teáskanál méz, 1 mokkáskanál őrölt római kömény, negyed citrom, 1 mokkáskanál fehérborecet, 1 kg kacsamell, frissen őrölt bors, csipet só, fél csokor snidling
#noklapjahu
1. A tököt daraboljuk fel, főzzük puhára sós vízben, szűrjük le. Villával törjük át, adjuk hozzá a joghurtot, 2 evőkanál extra szűz olívaolajat, a zúzott fokhagymát (botmixerrel is krémesre pürésíthetjük).
2. Ízesítsük a fahéjjal, chilikrémmel, mézzel, római köménnyel, pár csepp citromlével és a fehérborecettel.
3. A kacsamelleket tisztítsuk meg, töröljük szárazra. Ne fűszerezzük! Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt, majd a melleket süssük körbe, a bőrös oldaluknál kezdve. Ezután tegyük őket 250 °C-ra előmelegített sütőbe.
4. 15 perc múlva vegyük ki a húst, szeletelés előtt pihentessük 8 percet. Szeletelés után szórjuk meg tengeri sóval, frissen őrölt borssal. Tálaljuk a pürével, amelyet megszórtunk vágott snidlinggel.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 688 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta