Laktató reggeli vagy tízórai, és alig van benne szénhidrát, érdemes elkészíteni!

szilvas_fahejas_joghurt_zabpehellyel2

HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
15 dkg magozott, érett szilva (16,5 g), 1 teáskanál őrölt fahéj, 3 dl natúr görög joghurt (15 g), 2 dkg zabpehely (12 g)

1. A magozott szilvát turmixoljuk le botmixerrel, keverjük hozzá a fahéj felét. A joghurtot keverjük el a maradék fahéjjal.

2. Rétegezzük két pohárba: alulra fahéjas szilvapürét tegyünk, szórjunk rá kevés zabpelyhet, kanalazzuk rá a fahéjas joghurtot, végül szórjuk meg zabpehellyel.

Egy adag szénhidráttartalma: 21,7 gramm.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
KALÓRIA 178 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta