HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
10 dkg apró szemű lencse (vagy apró szemű, konzerv lencse – 53 g), 10 dkg pucolt sütőtök (17 g), 4 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg leveles spenót, só, frissen őrölt bors, 1 evőkanál fehérborecet, 1 kis fej sonkahagyma (2 g), 40 dkg kacsamellfilé (2 darab)
1. A lencsét főzzük puhára sós vízben. A sütőtököt kockázzuk fel, pirítsuk puhára teflonserpenyőben 2 evőkanál olívaolajon. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a spenótot, majd enyhén fonnyasszuk meg. Sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük.
2. Forgassuk össze a leszűrt, 2 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál fehérborecettel elkevert lencsével. Keverjük hozzá a vékony csíkokra vágott sonkahagymát.
3. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt, majd a melleket süssük körbe a bőrös oldalukon kezdve. Tegyük őket 15 percre 250 °C-ra előmelegített sütőbe. 15 perc múlva vegyük ki a húst, szeletelés előtt pihentessük 8 percet. Szeletelés után szórjuk meg tengeri sóval, frissen őrölt borssal. Tálaljuk a salátával.
Egy adag szénhidráttartalma: 36 gramm.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 773 KCAL/ADAG