HOZZÁVALÓK 10-12 SZELETHEZ
A piskótához: 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez: 4 dl tej, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg cukrozott gesztenyemassza, 10 dkg magozott meggy, 20 dkg Rama Vajas Íz
A díszítéshez: 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg étcsokoládéból készült forgács, 5 dkg gesztenyemassza
1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kb. 20×30 cm-es lapot kenünk a masszából, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütjük. Ne száradjon ki, mert akkor törik.
3. Az alagútformát (kenyérformát) átlátszó fóliával kibéleljük. A formába belehajtjuk a piskótalapot, a felesleges részt levágjuk és félretesszük, ez lesz az alagút talpa.
4. A töltelékhez a tejből, cukorból és a vaníliás pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, kihabosítjuk a gesztenyemasszával és a puha Rama Vajas Ízzel, majd belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet.
5. A krémből 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a piskótával bélelt formába töltjük. Befedjük a félretett piskótával, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
6. Kiborítjuk a formából, majd vékonyan bevonjuk a félretett krémmel, és megszórjuk csokoládéforgáccsal. Tálalás előtt gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládéba mártott gesztenyegolyókkal díszítjük.
(A receptet a Rama támogatta.)
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 6-8 PERC
KALÓRIA 383 KCAL/SZELET
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós