HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
20 dkg túró (10 g), 10 dkg juhtúró (1 g), 5 dkg tönkölybúzadara (33 g), 1 csokor snidling, só, 1 tojás, szétválasztva (1 g), 25 dkg csiperkegomba (7,5 g), 5 evőkanál olívaolaj, 1 kis csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, csipet őrölt csili
1. A túrót törjük át villával, keverjük el a juhtúróval, a tönkölybúzadarával, az aprított snidling felével, 1 csapott teáskanál sóval és a tojássárgájával. Pihentessük egy órát, hogy a dara megszívja magát.
2. A megtisztított, félbevágott-harmadolt gombát forróra hevített, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk meg zsiradék nélkül. Az olívaolajat keverjük el az aprított petrezselyemmel, a zúzott fokhagymával, csipet tengeri sóval, a csilivel. Öntsük az olajat a grillezett gombára, keverjük el.
3. A gombóchoz a tojásfehérjét verjük fel habnak, forgassuk óvatosan a túrós masszához. Forraljunk vizet, formázzunk gombócokat, főzzük a gombócokat a forrásban lévő vízben, míg feljönnek a víz felszínére, majd még 2-3 percet. Szűrőkanállal vegyük ki, forgassuk meg a maradék aprított snidlingben, tálaljuk a pirított gombával.
Egy adag szénhidráttartalma: 26,25 gramm.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + PIHENTETÉS
KALÓRIA 566 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta