HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg sütőtök (pucolt mennyiség), olívaolaj, tengeri só, frissen őrölt bors, 2 evőkanál szárított zsálya, 2-3 gerezd fokhagyma, 15 dkg dió, 35 dkg leveles spenót, 50 dkg teljes kiőrlésű penne
1. A sütőtököt hámozzuk meg, kockázzuk fel. Egy nagy méretű serpenyőt hevítsünk fel, öntsünk bele fél dl olívaolajat, pirítsuk meg benne a sütőtököt. Közben sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a zsályát, a zúzott fokhagymát, a durvára vágott diót.
2. Ha a tök megpuhult, adjuk hozzá a megmosott, lecsöpögtetett spenótot, majd enyhén fonnyasszuk meg.
3. Közben forraljunk vizet, sózzuk, főzzük ki a tésztát. Szűrjük le, forgassuk össze a feltéttel. Tálaláskor szórhatunk rá vágott petrezselymet.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 804 KCAL/ADAG