HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 kg cékla, 1 kis fej vöröshagyma, olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál római kömény, frissen törve, 3 dl kókusztej, 1 dl natúr joghurt + a tálaláshoz, 7-8 cm-es friss gyömbérdarabka, só, friss koriander, fekete kömény a tálaláshoz (elhagyható)
Elkészítés:
1. A céklákat mossuk meg, tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Alufóliával fedjük le, majd forró sütőben süssük héjastól puhára. Hűtsük ki, pucoljuk meg, daraboljuk fel.
2. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg olívaolajon. Adjuk hozzá a céklát, forgassuk át, majd öntsük fel annyi vízzel (vagy zöldséglevessel), amennyi ellepi. Forraljuk fel, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a római köményt, a kókusztejet, a joghurtot, a reszelt gyömbért, melegítsük össze.
3. Botmixerrel krémesítsük a levest, sózzuk. Vágott korianderrel, egy-egy teáskanál natúr joghurttal, fekete köménnyel szórva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + CÉKLASÜTÉS
KALÓRIA 299 KCAL/ADAG
Recept és képek: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője