Nem csak karácsonykor arathatunk sikert ezzel az egyszerű, ám annál finomabb recepttel. A dióval díszített puszedlik nagyon mutatósak és gyorsan elkészíthetőek, így az utolsó pillanatban bejelentkezett vendégeknek is lesz mit kínálnunk.

67_puszedli

HOZZÁVALÓK 30-35 DARABHOZ:

A tésztához: 50 dkg liszt + a nyújtáshoz 1 teáskanál szódabikarbóna 25 dkg porcukor 5 dkg vaj/margarin 3 evőkanál méz 3 tojás
A díszítéshez: 15 dkg étcsokoládé 30-35 darab felezett dióbél

1. A tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot és a felkockázott vajat/margarint kissé elmorzsoljuk, végül a mézzel és a tojással sima tésztává gyúrjuk. A tésztát szobahőmérsékleten 15-20 percig pihentetjük.
2. Lisztezett munkalapon fél cm vastagra nyújtjuk, majd 4-5 cm átmérőjű, sima szélű kiszúróval korongokat szúrunk ki belőle.
3. Sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, és 170 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
4. Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, majd kimártjuk benne a kihűlt puszedliket, mindegyiknek a tetejére teszünk egy-egy diószemet.

ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS: 8-10 PERC
KALÓRIA: 135 KCAL/DARAB

Még több vendégváró aprósütiért lapozzátok fel a Nők Lapja Konyha Desszert 3. számát!

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre