HOZZÁVALÓK 10-12 DARABHOZ:
30 dkg darált keksz, 5 dkg porcukor, 10 dkg puha vaj/margarin, 10 dkg darált mák, fél citrom reszelt héja és leve, kb. 2 dl tej
A töltelékhez: 10 dkg magozott meggy (befőtt), 2 evőkanál meggylekvár
A díszítéshez: 5 dkg darált mák
1. A tésztához a darált kekszet, a porcukrot, a puha vajat/margarint, a mákot, a citrom héját és levét jól összedolgozzuk. A tejjel addig puhítjuk, amíg jól formázható masszát kapunk. Diónyi golyókat készítünk belőle.
2. A lecsepegtetett meggyet és a lekvárt jól összekeverjük. A kekszes golyókat meglapítjuk, egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk a közepükre, majd golyókat formálunk belőle. Darált mákba forgatjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 265 KCAL/DARAB
Még több aprósütemény receptjét megtalálod a Nők Lapja december-januári számában.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós