HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
5 dkg teljes kiőrlésű zabpehely vagy zabpehelyliszt (28 g) | 2 tojás (2 g) | 1 dl tej (5 g) | 2 dkg vaj, olvasztva | olaj a sütéshez | 10 dkg túró (4 g) | 1 teáskanál őrölt fahéj | fél dl tejföl (2 g) | édesítőszer ízlés szerint | 1 kezeletlen héjú narancs héja
1. Késes aprítóval aprítsuk lisztszerűvé a zabpelyhet. Keverjük el a tojásokkal, a tejjel, az olvasztott vajjal.
2. Egy palacsintasütőt hevítsünk fel, öntsünk bele 1 evőkanál olajat, és egyesével süssük ki a palacsintákat (4 darab közepes méretű palacsinta lesz ebből az adagból).
3. A túrót keverjük el a fahéjjal, a tejföllel, ízlés szerint édesítőszerrel és a narancs héjával. Töltsük meg a palacsintákat a töltelékkel.
Egy adag szénhidráttartalma: 20,5 gramm.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 451 KCAL/ADAG
Ha még több egészséges ételt szeretnél elkészíteni, kattints ide, vagy lapozd fel a Nők Lapja Konyha februári számát!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.