A te napod is egy csésze gőzölgő kávéval kezdődik? Ha már unod a szokványos feketét, vagy cukros, tejes, mézes verziót, mutatunk néhány ötletet, amikkel még különlegesebbé teheted reggeli rituálédat.

coffee

  • Étcsokoládé

    Remek választás néhány kocka ét- vagy akár fehércsoki. Krémesen édes lesz a kávé, csak arra figyelj, hogy elég forró legyen, így gyorsabban elolvad a csokoládé.

  • Juharszirup

    A nagyobb üzletek polcairól könnyen beszerezhető az édes szirup, amely mintha cukorkává varázsolná a kávét. Az édesszájúaknak szinte kötelező.

  • Igen, jól olvasod. A só nagyon csalafinta, mert elhiteti az agyaddal, hogy valami édeset iszol. Azért ne vidd túlzásba, egy csipetnyi bőven elég.

ab1c5eb8a826cddd1b82a70cf18b297e (2)

  • Jégkrém

    Csodákat művel a kávéval egy kanálnyi a krémes finomságból, és nem csak nyáron ajánlott. A szokványos vanília és csoki helyett válassz bátran mogyorósat, fahéjasat is.

  • Kókuszolaj

    Nem csak egészséges, de még egy kis trópusi csavart is visz a hagyományos ízekhez. Először egy kis adag kávéban keverd el, utána öntsd bele a csészédbe!

  • Cukorbot

    Ne csak karácsonykor gondolj rá, minden nap megérdemelsz egy kis kényeztetést.

mogyorókrém

  • Mogyorókrém

    Ennél jobbat elképzelni sem lehet, hiszen a mogyorókrém mindent jobbá tesz. Egy habos tejeskávéban pedig verhetetlen.

  • Mézeskalács fűszerkeverék

    A legjobb, ha ezzel együtt főzöd le a kávét. Egy evőkanálnyit nyugodtan rakhatsz az őrölt kávéhoz, remekül megfűszerezi. Nem mellesleg, ezzel a módszerrel a fahéj is sokkal jobb a kávéban.

  • Chili

    Bizony, nem csak a csokoládéhoz passzol az erős íz, egy kis chili por vagy pehely a kávénak sem árt.

 

További ízesítőket találsz itt.

Fotók: Pinterest