HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
A tésztához: 20 dkg liszt + a nyújtáshoz | 10 dkg vaj/margarin | fél teáskanál só | 1 tojás
A töltelékhez: 1 nagyobb fej lila hagyma | 3 evőkanál olaj | 1 darab kaliforniai paprika 8 darab koktélparadicsom | 10 dkg zöldborsó | 10 dkg brokkoli | 3 tojás 2,5 dl főzőtejszín | só, frissen őrölt bors | 15 dkg sajt
1. A tésztához elmorzsoljuk a sóval elkevert lisztet a vajjal/margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A cipót fóliába csomagoljuk, 1 órát hűtjük.
2.A töltelékhez a tisztított hagymát vékony csíkokra vágjuk, az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, majd a koktélparadicsomokat is. A borsót sós vízben megfőzzük, az utolsó 5 percben mellédobjuk a brokkolirózsákat is. Leszűrjük, a többi zöldséghez adjuk, kicsit hűtjük.
3. Az egész tojásokat felverjük villával, beleöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd a zöldséges részre öntjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, 20-22 cm átmérőjű sütőformába tesszük (az oldalára is jusson), villával megszurkáljuk. Sütőpapírt borítunk rá, erre száraz babot vagy lencsét szórunk nehezéknek, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
4. A nehezéket eltávolítjuk, a tölteléket a pitébe merjük. Sajtot reszelünk rá, és addig sütjük, míg piros lesz a teteje (kb. 40 perc).
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS: 55 PERC
KALÓRIA: 834 KCAL/ADAG
A Nők Lapja Konyha márciusi számában még több tavaszi, húsmentes ételt találsz.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője