HOZZÁVALÓK 16 SZELETHEZ:
A csokoládés piskótához: 3 tojás | 6 dkg cukor | 2 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál sütőpor | 6 dkg liszt
A világos piskótához: 4 tojás | 8 dkg cukor | 1 teáskanál sütőpor | 10 dkg liszt
A krémhez: 4 dl ananászlé | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor 20 dkg puha vaj/margarin | 10 dkg kockázott ananász
A díszítéshez: 10 dkg szeletelt ananász
1. A csokoládés piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgájákat, végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre vékony lapot kenünk belőle, és 170 ºC-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
2. A világos piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgájákat, végül a sütőporral elkevert lisztet is. Egy kb. 30×30 cm-es sütőtepsit sütőpapírral bélelünk, egyenletesen elkenjük benne a masszát. 170 ºC-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
3. A krémhez az ananászléből, cukorból és pudingporból pudingot főzünk. Ha kihűlt, habosra keverjük a puha vajjal/margarinnal. A krémből 2-3 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
4. A töltéshez a fehér piskótát egy sütőpapírra fordítjuk, lehúzzuk a vele sült sütőpapírt. A krém felét egyenletesen elkenjük rajta, majd rászórjuk a kockázott ananászt. A csokoládés piskótából nyuszi formákat szúrunk ki, ezeket szorosan a fehér piskótalap szélére ültetjük egy vonalban.
5. A maradék krémet a nyuszik köré halmozzuk, majd a sütőpapír segítségével óvatosan, de levegőmentesen feltekerjük. Ügyeljünk rá, hogy a nyuszik ne fejjel lefelé legyenek. A félretett krémmel kívülről átkenjük a roládot, végül ananászszeletekkel díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
ELKÉSZÍTÉS 55 PERC
SÜTÉS 8-10 + 8-10 PERC
KALÓRIA 245 KCAL/SZELET
Még több húsvéti desszertet találsz a Nők Lapja Konyha márciusi számában.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós