HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
30 dkg paszternák (39 g), olaj, 4 szelet tengeri halfilé (fagyasztott), tengeri só, frissen őrölt bors, 5 dkg durumliszt (36 g), 2 tojás (2 g), 1 dl natúr joghurt (5 g), 1 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor petrezselyem, 1 kis csokor snidling, 1 (kezeletlen) citrom héja
1. A paszternákot hámozzuk meg, vágjuk fel hasábokra. Forró olajban, kis adagokban süssük ropogósra. Konyhai papírtörlőn csepegtessük le, sózzuk meg.
2. A kiolvadt halszeleteket csepegtessük le, sózzuk, borsozzuk. Forgassuk meg finoman durumlisztben, majd a maradék lisztet keverjük csomómentesre az enyhén felvert tojásokkal. Mártsuk meg a halszeleteket a tojásos masszában, és forró olajban süssük ropogósra mindkét oldalukat. Konyhai papírtörlőn csepegtessük le.
3. A mártogatóshoz tegyük a joghurtot egy botmixer táljába, adjuk hozzá a fokhagymát, a zöldfűszereket, a citrom héját, majd botmixerrel keverjük át a mártogatóst. Enyhén sózzuk, borsozzuk, kínáljuk a hal mellé.
Egy adag szénhidráttartalma: 41 gramm.
ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
KALÓRIA: 570 KCAL/ADAG
A Nők Lapja Konyha márciusi számában még több egészséges, a 160 grammos diétába beilleszthető receptet találsz.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita Blog szerzője