HOZZÁVALÓK 12 DARABHOZ:
A tésztához: 15 dkg puha vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 3 tojás | 1 darab alma fél csomag sütőpor | fél citrom reszelt héja | 20 dkg liszt
A diókrémhez: 2 dl tej | 5 dkg cukor | fél csomag vaníliás pudingpor | 5 dkg darált dió 10 dkg vaj/margarin | fél citrom reszelt héja | fél kávéskanál őrölt fahéj
A mákkrémhez: 2 dl tej | 5 dkg cukor | fél csomag vaníliás pudingpor | 5 dkg darált mák 10 dkg vaj/margarin | fél citrom reszelt héja | fél kávéskanál őrölt fahéj
A díszítéshez: 2-3 evőkanál sűrű szilvalekvár | 1 evőkanál darált mák | 1 darab alma
1. A tésztához habosra keverjük a vajat/margarint a porcukorral, egyesével beletesszük a tojásokat, a hámozott, reszelt almát, majd a sütőporral, citromhéjjal elkevert lisztet, simára keverjük.
2. A muffin formákat kapszlival kibéleljük, majd kétharmadig töltjük a masszával. 170 ºC-ra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük őket.
3. A diókrémhez pudingot főzünk a tejből, cukorból és pudingporból, majd kihűtjük. Habosra keverjük a dióval, puha vajjal/margarinnal, citromhéjjal és fahéjjal. A mákkrémet ugyanígy készítjük el.
4. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük előbb a mák-, majd a diótölteléket, és megdíszítjük a muffinok tetejét úgy, hogy mindkét krémből gyűrűt nyomunk a süteményekre. A közepük maradjon üres.
5. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni, majd tálalás előtt szilvalekvárt nyomunk a közepükre. Darált mákba mártott almaszeletekkel díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
SÜTÉS: 16-18 PERC
KALÓRIA: 475 KCAL/DARAB
A Nők Lapja Konyha Desszert idei első számában további alternatívákat találsz olyan klasszikusokra, mint a Rákóczi-túrós vagy a zserbó.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre