HOZZÁVALÓK 16 SZELETHEZ:
6 tojás | 10 dkg nyírfacukor | 10 dkg étcsokoládé | 10 dkg darált mandula | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | fél csomag sütőpor | 10-15 dkg eper
1. A piskótához kézi mixerrel lágy habbá verjük az egész tojásokat a nyírfacukorral, majd hozzákeverjük a vízgőz fölött/mikróban megolvasztott étcsokoládét. Végül hozzáforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert darált mandulát.
2. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük, a tetejére egyenletesen rászórjuk a felkockázott epret.
3. 160 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A receptet a Nők Lapja Konyha 2016. áprilisi számában találjátok több lisztmentes süteménnyel egyetemben.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
SÜTÉS: 35-40 PERC
KALÓRIA: 130 KCAL/SZELET
Szöveg: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós