HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
40 dkg csiperkegomba | 60 dkg sertésszűz | 1 csokor újhagyma | 25 dkg barna rizstészta | tengeri só | 3-4 evőkanál olívaolaj/szezámolaj | 4 evőkanál szójaszósz | 2 evőkanál chiliszósz | 2 gerezd fokhagyma | 4 evőkanál szezámmag
1. Készítsük elő az alapanyagokat: a gombát mossuk meg, negyedeljük fel, a sertésszüzet vékonyan szeleteljük, az újhagymát karikázzuk. A rizstésztát főzzük ki sós vízben, szűrjük le.
2. Forrósítsuk fel a wokot, majd öntsük bele az olajat, hirtelen, nagy lángon forgassuk át a szeletekre vágott húst. Öntsük hozzá a szójaszószt, a chiliszószt, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a gombát, ezt is forgassuk át.
3. Süssük át nagy lángon, majd keverjük hozzá az újhagymát, a szezámmagot és a leszűrt tésztát. 1 perc alatt forgassuk át a tésztával is, majd azonnal tálaljuk.
A receptet a Nők Lapja Konyha 2016. áprilisi számában találjátok, még több könnyű ebéd és vacsora tippel együtt.
ELKÉSZÍTÉS: 30 perc
KALÓRIA: 564 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta a Dolce Vita blog szerzője