HOZZÁVALÓK 16 SZELETHEZ:
A piskótához: 8 tojás | 16 dkg cukor | fél csomag sütőpor | 20 dkg liszt
A tejcsokoládés krémhez: 4 dl tej | 8 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 20 dkg vaj/margarin | 10 dkg tejcsokoládé | 20 dkg színes csokoládédrazsé
A díszítéshez: 10 dkg tejcsokoládé | 2-3 evőkanál olaj
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy kb. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
2. 160 °C-ra előmelegített sütőben 4045 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, vízszintesen 4 lapba vágjuk. 2 lap közepét kiszúrjuk egy kb. 10 cm átmérőjű, kerek kiszúróval.
3. A tejcsokoládés krémhez pudingot főzünk a tejből, a cukorból és a pudingporból, ha kihűlt, habosra keverjük a puha vajjal/margarinnal. Hozzákeverjük a gőz felett vagy mikróban megolvasztott tejcsokoládét.
4. A torta töltéséhez megkenjük az első (teli) piskótalapot a tejcsokoládés krémmel, ráhelyezzük az egyik lyukas lapot, amit szintén megkenünk krémmel. Erre rakjuk a másik lyukas lapot, ezt is megkenjük krémmel. Az így kapott üregbe beletöltjük a csokoládédrazsét, végül befedjük az utolsó (teli) piskótalappal. A maradék krémmel egyenletesen megkenjük a torta oldalát és tetejét, majd hűtőszekrényben dermesztjük.
5. A torta tetejét vízgőz fölött/mikróban az olajjal együtt megolvasztott tejcsokoládéval egyenletesen bevonjuk.
ELKÉSZÍTÉS: 55 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS: 40-45 PERC
KALÓRIA: 401 KCAL/SZELET
A receptet a Nők Lapja Konyha 2016. áprilisi számában találjátok, több mennyei torta kíséretében.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós