Almás, diós zellersaláta tojással – Nem csak fogyókúrázóknak

A diéta sem lehetetlen vállalkozás, ha olyan finomságokat fogyasztotok alatta, amelyek laktatóak. Saláta receptünk pont ilyen, egyszerre könnyed és gazdag, tökéletes vacsora alapanyag.

16kicsi

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 fej jégsaláta | 4 szál angolzeller | 2 darab zöld alma | 4 szelet száraz kenyér | 15 dkg dió | 4 tojás | só, bors
Az öntethez: 4 dl natúr joghurt | 2 dl olívaolaj | 2 teáskanál mézes mustár (vagy mustár + méz)

1. A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk, az angolzellert vékonyan felkarikázzuk, a magházától megfosztott almát is vékonyra vágjuk. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, durvára vágjuk. A kenyeret felkockázzuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk. A salátát, a zellert, a kenyeret és az almát összekeverjük.

2. Az öntet hozzávalóit összeturmixoljuk, majd a salátára csorgatjuk.

3. A tojásokat 5 percig főzzük, megpucoljuk, félbevágjuk, majd a salátára ültetjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirított dióval.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 932 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. áprilisi számában jelent meg hasonlóan laktató, de egészséges salátákkal.

Recept és fotó: Nagy Tünde az Ízbolygó blog szerzője