Tavaszi ízválogatás – Csirkés penne póréhagymás újburgonyaszósszal

Az újburgonya a szezon egyik nagy kedvence, amit sokféleképpen el lehet készíteni, például szószként is, egy kiadós pennéhez.

23ae

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

50 dkg csirkemellfilé | só, fehér bors | olívaolaj | 10 dkg vaj | 20 dkg póréhagyma | 30 dkg újburgonya | 2 dl főzőtejszín | 40 dkg penne tészta

1. A csirkemellet kis kockára vágjuk, sózzuk, kevés olívaolajon készre sütjük 4-5 perc alatt.

2. Egy másik serpenyőben 1 evőkanál olívaolaj és a vaj keverékén pirítani kezdjük a felkarikázott póréhagymát (keveset tegyünk félre), majd hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott újburgonyát.

3. Mikor a ragu leve kezd elpárologni, és már letapad a serpenyő aljára, felöntjük a tejszínnel. Addig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel alaposan pürésítjük.

4. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összeforgatjuk a burgonyaszósszal. A tetejére szórjuk a csirkemellet és a félretett póréhagymát.

ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
KALÓRIA: 858 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában jelent meg, még több újburgonyából készült finomsággal.

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter