HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
20 dkg zöldborsó (18 g) | só | 1 dl natúr joghurt (5 g) | 1 kis gerezd fokhagyma | 1 evőkanál curry fűszerkeverék | 1 teáskanál őrölt római kömény | 1 teáskanál csiliszósz | 1 evőkanál reszelt gyömbér | negyed lime leve
1. A borsót sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, keverjük el a joghurttal, botmixerrel pürésítsük. Ízesítsük a zúzott fokhagymával, curryvel, római köménnyel, csiliszósszal, reszelt gyömbérrel, lime-lével. Teljes kiőrlésű kenyérrel/pirítóssal tálaljuk.
Egy adag szénhidráttartalma: 11,5 gramm + a teljes kiőrlésű kenyér.
ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC
KALÓRIA: 142 KCAL/ADAG
A Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában még több receptet találtok a 160 grammos diétához.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta a Dolce Vita blog szerzője.